top of page

Blogs

DIY: Maak je eigen Roomdivider

Ook zo verliefd op die gave stalen roomdividers die je in vele interieurs ziet shinen tegenwoordig, maar laat je budget het niet toe? Of vind je een hele wand van de ene kant van je kamer eigenlijk een beetje too much? Spice up your room met een gave selfmade roomdivider! In deze blog lees je alles over de roomdivider, hoe je deze zelf kunt maken en wat je hiervoor nodig hebt.roomdivider Washplate Interior


Een roomdivider..

  • ...verdeelt een ruimte in tweeën zonder deze kleiner te laten ogen

  • ...doorbreekt lange wanden in je woning

  • ...geeft je ruimte meer sfeer

  • ...is een echte eyecatcher in jouw interieur!


Divide it!

Het is hét interieuritem van de afgelopen jaren en waarschijnlijk ook nog de komende jaren: de roomdivider. In vele interieurs zie je hem prijken, vaak gemaakt van zwart staal, maar tegenwoordig is hij in vele soorten materiaal en kleuren in interieurs te zien. Een roomdivider "divide" de ruimte niet alleen in tweeën (wat ideaal is als je twee gedeeltes van elkaar wilt scheiden), maar het breekt ook een grotere ruimte. Door een divider te plaatsen creëer je meer diepte en ontstaan daarnaast nieuwe hoekjes die je leuk kunt stylen om je woonkamer of slaapkamer extra sfeer te geven.


Hoe leuk is het om zélf een divider te maken, helemaal zoals jij het wil? Het is niet alleen lekker low-budget, maar ook nog eens een leuke DIY die niet al te ingewikkeld is. Ik maakte onze roomdivider van grenen latten en verfde hem zwart voor het steal-look effect, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor mooi hardhout of eiken voor een meer natuurlijke en warme uitstraling. Hier vind je nog enkele andere voorbeelden.


Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan!


DIY Roomdivider

Benodigdheden

Uiteraard heeft elk huis andere maten, dus je bepaalt de lengte van de latten die jij nodig hebt voor jouw project aan de hand van jouw plafondhoogte.


o 1 lat van 27 x 27 x plafondhoogte – 65 mm

o 2 latten van 43 x 27 x plafondhoogte – 65 mm

o 2 latten van 43 x 27x 1080 mm

o 2 blokjes MDF -smaller dan de lat

o Deuvels

o Schroeven

o Pluggen

o Houtlijm

o Waterpas

o Winkelhaak

o Houtboor
HOW TO


1. Meet de afstand van vloer tot plafond en haal hier 65 mm vanaf. De uitkomst is de lengtemaat van de twee buitenste latten en de binnenste lat.


2. Ga naar de bouwmarkt met je boodschappenlijstje en laat alles op maat zagen (dikke tip!)


3. Boor de gaten op de plekken waar de deuvels komen. Ik heb deuvels gebruikt voor alle binnen latten. Deze kun je in het midden niet vast schroeven.


4. Bevestig de binnenlatten aan de staande latten met deuvels. De deuvels kan je verstevigen met houtlijm. Gebruik een winkelhaak om te zorgen dat alle hoeken haaks zijn.


5. Bevestig de onder- en bovenlat met telkens twee schroeven (Anders gaat de lat draaien).


6. Maak aan de boven- óf de onderzijde de twee MDF-blokjes vast.


7. Verf de divider met matzwarte verf en laat hem goed drogen.


8. Wil je hem nog vastmaken aan de muur: bepaal de hoogtes waar je de divider aan de muur wil bevestigen en teken dezelfde hoogtes af op je roomdivider. Boor de gaten in de muur, en doe er een plugje in.


9. Zet de roomdivider op de gewenste plek. Door de blokjes zit hij klemvast tussen vloer en plafond, met een hamer (kartonnetje er tussen!) tik je hem op de juiste plek totdat hij helemaal goed staat. Met de waterpas en winkelhaak check je of hij recht staat. Nu kan je hem vastschroeven op de plekken die je afgetekend hebt op de muur.


10. And it's done! Maak een foto van jouw toffe project, post deze op Instagram of Facebook en tag @washplate, wie weet deel ik jouw foto op mijn Instagram of website! :)Meer inspiratie

Een roomdivider kan je in vele varianten maken. Hier vind je nog een aantal toffe voorbeelden waar je zelf mee aan de slag kunt en die écht iets toevoegen aan jouw interieur!
@lifeby.audrey

Ga jij ook aan de slag met dit project? Laat het me weten via een reactie!

Als je je project op Instagram deelt en @washplate tagt, deel ik je project in mijn story!Wil je deze blog graag nog een keer terugvinden en bewaren ter inspiratie? Pin de blog via het Pinterest-icoontje op de afbeelding en je kan hem altijd teruglezen via jouw Pinterest bord.


4 Comments


Guest
Apr 03, 2022

Wauw mooi gedaan Floor!!Fijne zondag Irene happiness.home32

Like
Washplate Interior
Washplate Interior
Apr 11, 2022
Replying to

Dankjewel Irene! Leuk dat je de blog gelezen hebt :) Groetjes Floor

Like

mcreitsma
Mar 31, 2022

Echt super mooi gedaan, deze willen wij ook maken😀 leuk floor! Liefs Marianne x

Like
Washplate Interior
Washplate Interior
Apr 02, 2022
Replying to

Dankjewel, lief! Wat leuk! Staat vast heel tof bij jullie denk ik! :) X

Like
bottom of page