top of page

Blogs

5 tips voor jouw Soft Minimalism interieur

Soft minimalism is één van de interieurtrends van 2022. Natuurlijke tinten, zachte materialen, organische vormen en less is more, dát is soft minimalism in een notendop. Door de combinatie van kleuren, stoffen en vormen heeft een interieur een warme, rustgevende uitstraling. Hier wordt iedereen zenn van toch? In deze blog neem ik je mee met vijf niet-te-missen Soft Minimalism tips en duiken we de shops in zodat jij in een handomdraai jouw eigen soft minimalism interieur kunt creëeren.



Waar de scandinavische en industrial stijl jarenlang erg populair waren begint er nu meer ruimte te komen voor nieuwe interieurstijlen die niet alleen matchen met ons huis, maar ook met onze mood. Een clean interieur dat ook fijn is voor de geest, soft minimalism is daar het voorbeeld van. Een bijna perfecte mix van warmte, strak design en pure natuurlijkheid. Soft minimalism wordt gekenmerkt door golvende, curvy lijnen, zachte kleurtinten, natuurlijke materialen en het zorgvuldig kiezen voor objecten zodat je alleen omringd wordt door de dingen waar jij echt blij van wordt.



"It's modern and minimal, but this look isn't about living in a sterile white-on-white room with only two pieces of furniture. Soft minimalism, as the name suggests, is warmer and much more liveable than that"



1. Voeg Curvy Shapes toe

Kenmerkend aan de soft minimalism-stijl zijn de afwisselende vormen die je terug ziet in het interieur. Combineer je meubilair en accessoires in verschillende vormen om een comtemporary look te creëeren. Wat dacht je van een ronde spiegel, een salontafel in een organische vorm of curvy kandelaars en vazen? Door gebruik te maken van afwisselende vormen en shapes krijgt je interieur een zachtere look.



2. Gebruik Soft colours

Ook kleur is een belangrijk element om die rustige, zenn sfeer te creëren die kenmerkend is voor soft minimalism. Subtiele, zachte kleuren, gecombineerd met warme neutrale tinten, zoals urban taupe en steady pebble zijn ideaal om dit sfeertje in je interieur te brengen. Gebruik toonvariaties van één kleur in je ruimte en voeg vervolgens kleine accentkleuren toe, zoals bruine of caramel tinten om meer sfeer en warmte te creëren in je interieur. Tip: verf je oude vazen of schalen met dat ene restje muurverf voor de perfecte soft minimalism match!








3. Less is more

Kijk eens rond in je ruimte of er items zijn die je zou kunnen weghalen om meer ruimte en rust te creëren in jouw interieur. Kleine groepjes van drie accessoires staan het mooist, bijvoorbeeld een boek, kandelaar en een vaas met verse (droog-)bloemen. Of een set mooie kandelaars die goed bij elkaar passen qua kleur en stijl. Ook hier mogen de curvy vormen terugkomen natuurlijk :)

Tip: Begin met weinig accessoires en voeg langzamerhand af en toe eens wat toe, zo zie je goed of je interieur nog "in balans" is.


4. Mix, blend and combine

Voor een fijne, cosy look leg je verschillende kussens op de bank in verschillende tinten van dezelfde kleur en één andere contrasterende kleur. Wat dacht je van mooie zandkleurige kussens (die passen bij de tinten op de muren natuurlijk :)) gecombineerd met een cognackleurig kussen? Gebruik hierbij verschillende materialen, zoals fluweel, leer, fluffy, teddy, bouclé, bedenk het maar! Ook plaids en schapenvachten maken jouw cocoonplek extra cosy. Gegarandeerd een fijne, warme look!



5. Lovely Lights

Door verlichting op verschillende hoogtes te hangen creeër je een warm en gezellig gevoel. Denk hierbij aan plafondlampen, hanglampen, wandlampen en tafellampen in tinten die mooi bij het kleurenpalet passen. Maak gezellige, comfortabele hoekjes in de ruimte met gezellige verlichting om tot rust te kunnen komen of gezellig te zitten.


Wil je meer lezen over hoe je harmonie in je interieur kunt creëren? Lees ook eens deze blog van Whispering Bold.


Let's Shop this look!

Met deze tips ben je al een heel eind op weg om van jouw interieur een soft minimalism interieur te maken. Hieronder deel ik een aantal van mijn favorieten én een aantal items die je terugvindt in mijn interieur. Ook hier vind je zachte tinten gecombineerd met één accentkleur, curvy shapes en fijne, zachte structuren. Klik op de afbeelding om direct te shoppen!




Wat vind jij mooi aan de soft minimalism stijl? En kan jij ook niet wachten om een vleugje soft minimalism aan je interieur toe te voegen? Vertel het in een reactie hieronder :)



Wil je deze blog graag nog een keer terugvinden en bewaren ter inspiratie? Pin de blog via het Pinterest-icoontje op de afbeelding en je kan hem altijd teruglezen via jouw Pinterest bord.



Deze blog bevat affiliate links. Als jij via deze link iets koopt, dan ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niks. Dankzij deze commissie kan ik in de toekomst meer blogs maken voor mijn website.


bottom of page