top of page

Blogs

Autumn Vibes! De 4 interieurtrends van het najaar 2023

Met het najaar in het vooruitzicht is het tijd om je interieur een update te geven en een warme, knusse en gezellige sfeer te creëren die helemaal bij dit seizoen past. In het najaar van 2023 zijn er weer een aantal trends die onze huizen transformeren tot ware oases van comfort en stijl. Van gedurfde, warme kleuren tot duurzame materialen, deze najaarstrends hebben een betoverend effect op je interieur. Of je nu een liefhebber bent van tijdloze klassiekers of juist houdt van gedurfde en vernieuwende ontwerpen, in deze blog vind je ongetwijfeld iets wat bij jouw smaak en stijl past. Dus pak een warme kop thee en laat je inspireren door de prachtige najaarstrends van Pronto Wonen.



De 4 interieurtrends van het najaar

Het najaar is een extra leuke tijd voor interieurliefhebbers, omdat het een periode is waarin we ons huis graag weer knusser en gezelliger willen maken. Met de herfst in aantocht vind je hier de nieuwste trends en inspiratie om je interieur een stijlvolle upgrade te geven. Warm Natural, Soft Chique, Elegant Black en Green Touch zijn de vier interieurtrends van het najaar in 2023. Lees hier hoe je jouw interieur die fijne autumn vibes kan geven.



Warm Natural: lichte aardetinten en natuurlijke materialen - Washplate Interior
Warm Natural: lichte aardetinten en natuurlijke materialen

Warm Natural

De najaarsinterieurtrend Warm Natural wordt gekenmerkt door warme en natuurlijke elementen. Door het gebruik van lichte aardetinten, zoals bruin, zand, lichtgrijs en beige gecombineerd met natuurlijke materialen, zoals hout, riet en steen creeër je deze warme natuurlijke en toch stoere vibe. Natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, riet en rotan komen vaak terug in meubels en accessoires en zorgen voor een organische uitstraling. Door accessoires van antiek brass, metalen en glas in verschillende tinten toe te voegen ontstaat een zachtere uitstraling. Het doel van een Warm Natural interieur is om een gezellige en rustgevende sfeer te creëren en comfort uit te stralen. Accessoires zoals stenen, gedroogde takken en bloemen kunnen ook worden gebruikt om de natuurlijke sfeer te versterken.





Soft Chique: comfort met een vleugje glamour - Washplate Interior
Soft Chique: comfort met een vleugje glamour

Soft Chique

Een Soft Chique interieur is een interieurstijl die elegantie combineert met comfort en een vleugje glamour. Het draait om het creëren van een rustgevende en luxueuze sfeer met zachte, weelderige stoffen, verfijnde kleurenpaletten en fijne details. Denk aan een mix van aaibare, zachte stoffen zoals fluweel, zijde en velours, gecombineerd met delicate prints. Dit najaar draait alles om het gebruik van warme, rijke kleuren die een gevoel van luxe en comfort oproepen. Kleuren zoals taffy, terra, roest, mosterdgeel zijn helemaal in. Deze kleuren creëren een knusse en uitnodigende sfeer in huis. Combineer deze kleuren met neutrale tinten zoals grijs en beige om een perfecte balans te creëren. Vergeet ook niet om een vleugje metallics in de vorm van accessoires toe te voegen, zoals brons, antiek brass of goud, om het geheel een elegante uitstraling te geven. Een Soft Chique interieur straalt stijlvolle eenvoud en een gevoel van weelde uit.



Elegant Black: luxueuze warmte - Washplate Interior
Elegant Black: luxueuze warmte

Elegant Black

Dit najaar komt het gebruik van donkere tinten weer helemaal terug. In een Elegant Black interieur staat de kleur zwart centraal, gecombineerd met bruin, goud, brons en antiek brass voor een elegante, stijlvolle touch. Dit kan worden bereikt door het gebruik van zwarte meubels, accessoires en muurverf. Bewaar de balans tussen het gebruik van zwart en andere kleuren om ervoor te zorgen dat de ruimte niet te donker of overweldigend wordt. Door te combineren met lichte natureltinten of items van marmer of travertin behoud je een mooie balans. Opvallende accenten zoals metallics of spiegelende oppervlakken zoals glas passen goed bij deze trend, maar ook droog- en kunstbloemen zijn een fijne match. Een Elegant Black interieur straalt een gevoel van luxe, warmte en tijdloosheid uit.




Green Touch: tinten en materialen uit de natuur - Washplate Interior
Green Touch: tinten en materialen uit de natuur

Green Touch

De vierde en laatste interieurtrend van dit najaar is Green Touch. Deze interieurstijl is gericht op duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen voor het rustgevende gevoel van de natuur. Denk aan planten, grassen, natuurlijke materialen en het gebruik van natuurlijke kleuren. Groentinten zijn overheersend in dit thema, met name de vergrijsde groentint zie je veel terug dit najaar. Gecombineerd met natureltinten zoals beige, zand, wit en bruin zorgt dit voor een rustige balans. Natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe zullen veelvuldig gebruikt worden in meubels en accessoires. Deze materialen voegen niet alleen warmte en textuur toe aan je interieur, maar dragen ook bij aan een milieuvriendelijke leefomgeving. Het doel van de Green Touch najaarstrend is om een rustgevende en ontspannen omgeving te creëren die ons in contact brengt met de natuur, zelfs als we binnenshuis zijn.



Let the autumn come!

Zoals je ziet staat sfeer en warmte voorop in elke interieurtrend voor dit najaar! Door gebruik te maken van sterke kleurcontrasten creëer je zelf in een handomdraai deze fijne autumn vibe in huis.

Al hoop ik nog op een mooie Indian summer, met deze 4 gave interieurtrends krijg ik spontaan zin om weer aan de slag te gaan in huis en één van deze trends in ons interieur toe te passen.

Ik ben erg benieuwd welke interieurtrend jou het meest aanspreekt en welke stijl jij terug wilt laten komen in jouw interieur dit najaar. Leuk als je het laat weten in een comment onder deze blog :)


Ben jij geïnspireerd geraakt door deze blog over de komende trends op interieurgebied? Bekijk dan ook eens de nieuwe collectie van Pronto Wonen waar deze 4 trends volop terug te vinden zijn.





Deze blog is geschreven in samenwerking met Pronto Wonen.





bottom of page