top of page

Blogs

Klusperikelen, ben jij een dromer of denker?

De één is goed in het be-denken, de ander is beter in het uit-denken. Dit kan soms super lastig zijn, want beiden zijn toch best wel handig als je aan de slag wil met dat ene klusproject of DIY. Krista van @kris.farmhouse herkent dit in ieder geval en vertelt in deze gastblog hoe haar gave vakkenkast tot stand kwam, maar ook waar ze tegen aan liep. Wil je meer weten over hoe dit gave project tot stand kwam en wil je ook aan de slag, lees dan deze blog!Even voorstellen..

Hoi, ik ben Krista, en afgelopen jaar hebben wij onze boerderij helemaal verbouwd. Het leven van wonen en werken op een boerderij met onze drie jongens deel ik met veel plezier op Instagram. Het ouderlijk huis van mijn man hebben we afgelopen zomer grondig gerenoveerd en meteen het hele interieurplan omgegooid. Ik kon mijn hart ophalen en heb zelf alles bedacht en ontworpen.


Vakkenkast blog Krista - Washplate Interior
Krista - @kris.farmhouse

Dromer of denker?

Tijdens het verbouwing van ons huis werd mij heel vaak de vraag gesteld: “Hoe wil je het hebben?”

Vaak door de bouwvakkers en installateur. En daar stond ik dan weer te stamelen: “Euh.. ja…nou….” Nu moet ik er wel even bij vertellen dat we al zo’n 6 jaar op onze boerderij wonen en dat ik dus al zo’n 6 jaar de verbouwplannen in mijn hoofd had. Ik heb al vele Pinterestborden vol gezet, post-its in tijdschriften geplakt en kon het aan iedereen vertellen en uitleggen. Maar toen het moment daar kwam, kwam ik dus tot de conclusie dat ik het helemaal nog niet zo goed wist. Ja, ik wist de sfeer die ik wilde bereiken. Ik wist waar ik ongeveer wilde zitten. Ik wist welke kleuren ik mooi vond. Ik wist hoe de ruimte moest aanvoelen. Maar die details over hoe wil je dat plafond dan afwerken? Hoe hoog moet het raamkozijn bij je aanrecht? Hoe moet die deur dan lopen? En welke afmeting moet die kast hebben? Ik kwam dus tot de conclusie dat ik een dromer ben en geen denker. Daar zit dus toch echt wel een verschil in. De dromer weet precies waar het licht vandaan komt, weet welk gevoel ze wil hebben in die ruimte en de denker weet dus welke afmetingen ze wil gebruiken en welke materialen.


Vakkenkast blog Krista - Washplate Interior
De vakkenkast van Krista

Dromen van.. een vakkenkast

Om maar een voorbeeld te noemen, mijn vakkenkast. Tal van opgeslagen afbeeldingen op mijn Instagram verder, heel veel Pins op mijn Pinterest pagina, werkbeschrijvingen gelezen, ik wist het. Het moest een vakkenkast worden waar die achterlijke zwarte televisie in komt. Waar, want laten we eerlijk zijn, niet zonder kunnen. Ik word gewoon heel blij van een goede bank recht tegenover mijn televisie. Met een hele fijne film. Dus het wegstoppen van dat zwarte ding was voor mij geen optie. Sowieso vind ik dat je je interieur zo moet inrichten dat jij er blij van wordt en niet die paar keer dat er visite is. En al helemaal niet voor die perfecte Instagram foto. Dus ja, de televisie krijgt een prominente plek.


"Dus daar zat ik dan.. Midden in de verbouwing met mijn rolmaat"


Nu had ik bedacht dat er zo’n mooi vakken elementen kast omheen zou worden gebouwd. Weliswaar door die bouwvakkers die er toch al liepen voor de verbouwing van ons huis. “Hoe diep moet de kast? Hoe groot moeten die planken? Wat voor een afwerking wil je? Welk materiaal? Moet er ook een wand in of laat je de muur zien?” Met als slotzin: “Ik ga morgen hout meenemen.” Dus daar zat ik dan. Midden in de verbouwing met mijn rolmaat. Want….ik wist het niet. Als je zelf klust, kan je tijdens het klussen de richting bepalen, zelf bedenken hoe groot, hoe hoog, maar als je iemand nodig hebt en die loopt daar voor €60 per uur, dan moet je niet te veel twijfelen. Gelukkig wisten de bouwvakkers na een paar weken met wat voor een type vrouw ze te maken hadden. Dus de vragen werden elke keer een week van te voren al gesteld. Kon ik mooi wat nadenken.


Vakkenkast blog Krista - Washplate Interior
@kris.farmhouse

Best(a) blij

Ik bedacht dat ik de bouwvakkers wel kon vragen om een basiskast te timmeren. Maar dan zou de kast veel duurder worden. Als je een basiskast bij de Ikea aanschaft, blijft het betaalbaar. Dus hup, snel naar de Ikea. De Besta kast werd bekeken en dat werd dus mijn basis. Iets betere kwaliteit dan de vorige kasten die ik van dit gele warenhuis had. Zou ik hem kunnen overschilderen? Dat is een leuk idee. Dan krijgt hij één kleur en lijkt het alsof het één geheel is. Daar ging de dromer weer. Dus daar stond ik weer in de showroom te kijken op mijn opgeslagen Posts op Instagram #bestahack #bestaschilderen #ikeameubelsschilderen.

Ik vond natuurlijk niet mijn antwoord. Maar wat ik wel heb geleerd tijdens mijn verbouwing perikelen: een beslissing nemen geeft rust. Dus ik nam de gok. Koos het frontdeurtje uit met de meeste structuur, want daar zal de verf dan wel op blijven hangen. En dacht, het is toch een low budget kast, dus hup, neem de gok."De kast werkt als een roomdivider en je zit meteen intiemer op die fijne bank"


In the make

Op de bouwplaats aangekomen moest ik natuurlijk aan die bouwvakker mijn droomkast uitleggen. En wat doe je als dromer, je gaat tekenen. Een tekenboekje met vakjes werd gepakt en ik heb heel wat geschetst. Plankjes werden op maat gezaagd en er voor gehouden. Weer op afstand kijken. Na heel wat getwijfel was ik er uit. Het materiaal werd gekozen en de planken werden op maat gemaakt. Voor de indeling van de ruimte hebben die geweldige bouwvakkers nog een boekenkast er naast gemaakt. Dit werkt nu als roomdivider en je zit meteen intiemer op die fijne bank. Voor deze dromer was dit best een hele stap. Want ik bedenk eigenlijk pas hoe ik het wil als ik het aan het maken ben. Ik voel dan pas welke richting ik uit wil en luister naar mijn gevoel. En nu moest ik het uitbesteden.


Vakkenkast blog Krista - Washplate Interior
De boekenkast fungeert als roomdivider

Dromen over.. kleur!

Vakkenkast blog Krista - Washplate Interior
Farrow & Ball - Hague Blue

Toen de kleur. Er werd weer heel veel gedroomd. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op een warme donkere blauw. Want nogmaals, je interieur maak je voor jezelf. Voor degene die er wonen. En wanneer zitten we in deze hoek van het huis? Wanneer het donker is. Lekker voor de grote zwarte televisie. Dan wil je een geborgen warme huiselijke kleur. Na heel wat filmpjes van de kleurexperts van Farrow and Ball te hebben gekeken kwam ik op Hageu Blue. Een warme geborgen tint.
"Als je een dromer bent, blijf dan een dromer"


A happy ending..

Nu de kast hangt en de vakken erom heen zijn gecreëerd ben ik zo blij met het feit dat ik op mijn gevoel ben af gegaan. Deze dromer heeft dus echt op de rem moeten staan met die bouwvakkers. Anders hadden zij wat bedacht voor mij. En dan was het niet mijn kast. Of we hadden iets gekocht in een winkel en dan was het ook niet mijn persoonlijke uitvoering geweest. Dus als je een dromer bent, blijf dan ook een dromer. En laat je af en toe een beetje leiden door een denker maar niet veranderen. Want het is jouw interieur en dus jouw huis.


Laat je me weten wat je er van vindt?


Tot horens, lieve groet KristaVakkenkast blog Krista - Washplate Interior
De kast is een ware statementpiece in Krista's interieur

Super leuk dat je deze blog hebt gelezen! En wat ben jij, net als Krista een dromer of juist meer een denker? Wil je meer lezen en zien van Krista's bouw- en boerderijavonturen? Kijk en volg haar dan op Instagram, daar deelt ze haar mooie eigenzinnige interieur, haar projecten en leuke boerderijverhalen. Bedankt voor het delen van jouw dromen en deze super mooie DIY vakkenkast, Krista!

Comments


bottom of page