top of page

Blogs

Even wegdromen in.. Lecce

Terwijl in Nederland de bladeren van de bomen vallen, de wind om het huis giert, en de regen op het dak klettert, slenter jij in het Italiaanse nazomerzonnetje door de straatjes van het prachtige Lecce. Het enige waar je over na hoeft te denken is welk mooie jurkje je aan gaat doen, en op welk terrasje je straks gaat genieten van een overheerlijke vino bianco. Ik zag het helemaal voor me, scrollend door de foto’s van Little Dolce op Instagram. Hoe fijn zou het zijn om gewoon te gaan? Een paar dagen naar het zonovergoten Puglia, alles in Nederland achterlatend? Wij gingen gewoon!



Blog Little Dolce Bed and Breakfast Lecce - Washplate Interior

En daar zaten we in het holst van de nacht in ons gehuurde Fiatje 500, meeblèrend met Italiaanse liedjes op de radio die we niet kenden, crossend over de snelweg van Bari naar Lecce. Aldaar wachtte Joëlle ons op en loodste ons van de parkeerplek naar Little Dolce. Al snel zagen we de karakteristieke kleine straatjes en oude witte panden waar Lecce bekend om staat, zelfs midden in de nacht al prachtig! Na een hoop ooooh’s en aaaah’s bij het zien van onze prachtige kamer, de Romantic Room in Little Dolce rolden we in ons bed, niet wetende hoe mooi de wereld buiten deze kamer er uit zag bij daglicht.


Je waant je in een waar romantisch paradijsje...

Romantic

De eerste zonnestralen piepen ‘s morgens door de luiken van de Romantic Room, en terwijl de heerlijke geuren van de ovengebakken broodjes en dolci mijn neus binnendringen besef ik me dat ik niet thuis ben, maar in Zuid-Zuider-Zuidst Italië. Little Dolce Bed & Breakfast is gevestigd in een historisch pand van zo’n 400 jaar oud. Dit zie je terug in de mooie ruimtes van de B&B: prachtige tekeningen op de plafonds, sierlijke gewelven en doorgangen, eeuwenoude tegelvloeren en romantische luiken voor de ramen. De Romantic Room bestaat, net zoals de Ballroom in Little Dolce uit een voorkamer, een slaapgedeelte en heeft een eigen luxe badkamer. De mooie aankleding maakt het plaatje compleet: je waant je in een waar romantisch paradijsje.


De Romantic Room @ Little Dolce Bed & Breakfast

Dolci

De geur van de broodjes volgend komen we in de keuken van de B&B terecht, waar we warm ontvangen worden door de gastvrouw van Little Dolce. We mogen ons ontbijtje, inclusief dolci - de bekende Italiaanse zoete broodjes - kiezen, en via de oude trappen van de B&B komen we boven op het dakterras, waar je over de daken van het mooie Lecce uitkijkt. Niets is fijner dan wakker worden met een heerlijk ontbijtje onder het nog zachte Italiaanse zonnetje op het meest romantische plekje op aarde, geloof mij. Tijdens het overheerlijke ontbijtje bedenken we wat we vandaag gaan doen, we hebben zeeën van tijd..



Blog Little Dolce Bed and Breakfast Lecce - Washplate Interior
Het zonovergoten dakterras van Little Dolce waar
iedere ochtend het ontbijt wordt geserveerd

Een bountystrandje is er niks bij..


Il mare

Omdat het zonnetje heerlijk warm is gaan we na ons ontbijtje naar één van de mooie stranden van Puglia. Er zijn talloze prachtige stranden te vinden in de omgeving. Zowel de Ionische zee (rond de voorkant van de laars) als de Adriatische zee (aan de achterkant van de laars) zijn prachtig azuurblauw en omlijst door witte zandstranden of rotsachtige kusten. Op advies van Joëlle bezoeken we de ene dag Polé Polé Beach, een relaxed strandtentje met ligbedjes op een fijn rustig strand op vijftien minuten rijden van Lecce. Hier kunnen we de eerste dag heerlijk tot rust komen. De tweede dag gaan we naar Togo Bay Beachbar, een hippe beachclub waar je onder het genot van een cocktail ultiem kan chillen op je ligbedje onder je parasolletje met op de achtergrond hippe deuntjes en verder he-le-maal niks. Als lunch pikken we een echte Pugliese pasta mee, om vervolgens weer te crashen op ons ligbedje. Niks hoeven, niks moeten met een prachtig uitzicht. Een Bountystrandje is er niks bij!



Togo Bay Beach Bar

Eindeloos slenteren we door de straatjes en doen her en der een drankje..


Lecce city

Als we helemaal uitgeluierd zijn keren we terug naar de B&B, waar we een kort dutje doen en na een fijne douche klaar zijn om Lecce te ontdekken. Het stadje is afgekoeld, en ondanks dat het overdag prachtig is, is het alsof het een totaal ander stadje is als het donker is. Zodra je de B&B uitloopt kom je direct in hartje centrum. Prachtig verlichte gebouwen, gezellige levendige pleintjes met straatmuzikanten, en in elk straatje dat je inloopt de leukste winkeltjes en meest sfeervolle terrasjes waar je tot in de late uurtjes kunt genieten van een echte Pugliese Melanzane alla Parmigiana of een wijnproeverij bij La Strada del Vino Wine Bistrot. Lecce barst van de sfeer dankzij de bombastische architectuur van gebouwen en pleinen zoals de Basilica di Santa Croce, de Catherdral van Lecce, de Piazza del Duomo en de Piazza Sant’Oronzo en nog vele andere bezienswaardigheden. Eindeloos slenteren we door de straatjes, doen her en der een drankje, kopen een souvenirtje voor onze kids en als we honger hebben landen we op een terrasje waar we onder het genot van een wijntje genieten van onze pasta, het uitzicht en het niet na te bootsen Italiaanse sfeertje.



Blog Little Dolce Bed and Breakfast Lecce - Washplate Interior
Piazza del Duomo - Lecce


And all the good things...

De straten koelen langzaam af, maar koud is het niet als we na een lange avond enigszins tipsy terugkeren naar de B&B om daar onder de lakens te kruipen. En hoe fijn is het als de volgende dag nét zo begint als de dag ervoor.. De zonnestralen piepen door de luiken, de geur van Dolci dringen onze neus binnen en weer besef ik me dat ik niet thuis ben, maar in Zuid-Zuider-Zuidst Italië..

Drie heerlijk lange dagen hebben we to the max genoten van het mooie Lecce en Puglia. In die drie dagen zijn we verliefd geworden op de stranden, het stadje, de gebouwen, het sfeertje, de eeuwenoude B&B Little Dolce, en snappen we volledig dat Joëlle verliefd is geworden op deze prachtige omgeving en dit mooie land. Terwijl we in ons Fiatje terugrijden naar Bari Airport zien we dat Puglia nog véél meer moois te bieden heeft en we eigenlijk veel meer tijd nodig hebben. Nog voor het vliegtuig het contact met de grond kwijtraakt maken we met elkaar de afspraak: WE’LL BE BACK!


Blog Little Dolce Bed and Breakfast Lecce - Washplate Interior
Arriverderci Joëlle!


Meer zien van Little Dolce, Lecce en andere mooie plekjes in Puglia? Kijk hier voor alle ins en outs en boek jouw droomreis naar Zuid-Zuider-Zuidst Italië! En volg je Little Dolce al op Instagram?



Ga jij nu ook naar Lecce ben jij er al eens geweest? Leuk als je in een reactie laat weten wat je van deze blog vindt :)



bottom of page